Laatste nieuwsMet ingang van 25 september worden er door de overheid een aantal belangrijke versoepelingen doorgevoerd. U hoeft zich niet langer op te geven wanneer u de dienst wilt bezoeken. Voor de avonddienst was dit al niet meer nodig. U kunt vanaf nu ook de ochtenddienst vrij bezoeken!  
De kleine kerkzaal is bedoeld voor gemeenteleden of bezoekers, die om wat voorreden dan ook, erg voorzichtig zijn met betrekking tot het corona virus. Als u niet tot een kwetsbare groep hoort of u voelt zich helemaal veilig kunt u in de grote kerkzaal, tegenover de kansel of achter de ouderlingen gaan zitten.
Het advies van de PKN is: ‘Geef elkaar de ruimte’.
De Sionskerk app

Vanaf eind augustus is er voor gemeenteleden van de Sionskerk een nieuw communicatiemiddel ter beschikking gekomen, de Sionskerk app.

Wat kunt u zoal met deze app?
De app heeft verschillende handige functies, deze kunt u vinden onder de verschillende knoppen onderaan:
  • Mijn kerk: Dit gedeelte van de app is als het ware het digitale kerkplein, hier kunt u berichten plaatsen of reageren op berichten van anderen. Er is ook een mogelijkheden om een groep aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld een groep zijn van een wijk of van mensen die willen afspreken om samen te wandelen.
  • Agenda: Hier vindt u alle activiteiten die in de kerk plaats vinden. Deze agenda wordt beheerd door Daan Vis. Wilt u iets toevoegen aan de agenda dat in de kerk plaats vindt? Neem dan contact op met Daan Vis of stuur een email naar koster@sionskerkalphen.nl. Bij de kerkdiensten in de agenda vindt u ook de liturgie.
  • Geven: Met dit onderdeel kunt geven voor de collectedoelen, dit onderdeel zal op een later moment in gebruik genomen worden.
  • Gemeente: Dit is uw digitale gemeentegids. Omdat iedereen een foto moet toevoegen bij het aanmaken van zijn profiel kunt eenvoudig het gezicht vinden dat bij een bepaalde naam hoort. Erg handig als u nieuw bent in de gemeente of gewoon nog niet alle namen en gezichten kent. Het is handig als u zoveel mogelijk van uw gegevens invult, dan kunnen gemeenteleden u makkelijker benaderen. Uw gegevens zijn alleen zichtbaar voor andere mensen in de app.
  • Profiel: Onder deze knop vindt u uw eigen profiel en hier kunt u ook uw profiel aanvullen of aanpassen.
Hoe installeer ik de app?
U kunt gelijk aan de slag met de app door de QR code te scannen of door naar de plek te gaan op uw telefoon of tablet waar u apps kunt installeren en te zoeken op ‘Sionskerk’. Nadat u de app hebt geïnstalleerd kunt u uw eigen account aanmaken. Hiervoor heeft alleen maar een emailadres en een foto van uzelf nodig. Let op, u kunt niet twee accounts aanmaken met hetzelfde emailadres.
Scan de QR code om direct naar de Google Play Store of de Apple App Store te gaan.

Hulp nodig?
Weet u niet hoe u moet beginnen of loopt u ergens anders tegenaan? Neem dan gerust contact op met één van de appbeheerders, zij helpen u graag op weg. U kunt ons bereiken via een telefoontje, Whatsapp, email of u kunt ons natuurlijk gewoon even aanschieten als we elkaar tegenkomen.

Hebt u de app al geïnstalleerd en bent u enthousiast over de mogelijkheden die het biedt? Vertel dit dan vooral door en help andere gemeenteleden op weg.

De appbeheerders,
Wouter de Bonte (wouterdebonte@hotmail.com)
Daan Vis (dc@familievis.eu)